Bedre kerneknusning med revet majs

14. september 2017

Skal du have maksimal succes med revet majs, er det ikke nok at kigge på kerneknusningen!

SEGES’ nye projekt i praksis viste statistisk sikkerhed for bedre kerneknusning med revet majs end ved traditionel snitning. Men i år skal du OGSÅ lave stængel- og bladmaterialet korrekt!!!

Opskriften er: Lange men også SMALLE blade-/stængel-stykker. Brug ‘kuglepenne-metoden’ for at tjekke arbejdet.

Det handler om at majsplanten har:

  • Begyndende nedvisning
  • Færdige kolber
  • 29-33 % TS

Snitteren har:

  • Skarpe majsknive og modskær
  • Fuldt knivsæt
  • Ikke slidt cracker
  • 50% differens i valsehastighed
  • Ca. 1 mm valseafstand
  • Obs fremkørselshastighed

– omdrejninger skal holdes på crackeren – IKKE på snitcylinderen

Majs-Fagpressen_eu