Opdræt – Online

16. november 2017

I kalvedirektivet er der krav om mindst to fodringer pr. kalv pr. dag, og det er minimum på en kold dansk decemberdag for at sikre tilvæksten.

Læs mere her
10. november 2017

Tidspunktet for udmalkning af råmælk er altafgørende for kvaliteten.

Læs mere her
9. november 2017

Mængden af antistoffer i råmælk er et udtryk for kvaliteten. Kalven har brug for 200 g antistoffer.

Læs mere her
6. november 2017

Sonden er et effektivt redskab til at sikre, at kalvene får tilstrækkeligt råmælk rettidigt. Ved at følge en række simple steps kan en ansat let sikre, at kalvene får den […]

Læs mere her
2. november 2017

Hos Per Sørensen er diarre næsten reduceret til ingenting. Det forsinker nemlig kælvningsalderen drastisk – samtidig får hans kalve hurtigere kilo på sidebenene.

Læs mere her
30. oktober 2017

Intensive fodringsprogrammer til kalve betaler sig i længden. En større tildeling af mælketørstof er især vigtigt på kolde vinterdage i Danmark.

Læs mere her
26. oktober 2017

Intensivt fodrede kalve giver billigere kælvekvier og mere holdbare køer. Det kan give et betydeligt løft i økonomien, men det tager tid og kræver omhu.

Læs mere her
25. oktober 2017

Valget er dit, men antallet af dyreenheder er begrænset, så måske skal din strategi genovervejes i forhold til fordelingen af dine dyregrupper. Husk, at store kvier fylder meget i regnskabet – […]

Læs mere her
18. oktober 2017

Hvis det er nødvendigt for at få mælk i kalven, kan du give den råmælk med en sonde. Alle, der fodrer med en sonde, skal være trænet for at kunne gøre det korrekt og ikke skade kalven. Sonden skal være ren.

Læs mere her
17. oktober 2017

Pas på din maskinspand – det giver sunde småkalve Benyt handsker under hele malkningen Malkning af 1. portion råmælk: Benyt forskum til patterne (brug godt skum/fordyp til pattevask) Påfør skummet/fordyppen […]

Læs mere her
Tilbage til toppen